НАШИТЕ ПАРАЗИТИ

Хората, подобно на животните, винаги са имали паразити, както отвън, така и вътре в тялото. Лесно е да се забележи тяхното наличие при животни, когато се прави дисекция на жаба или риба в класната стая. Ще ви научат, че всеки орган си има свои паразити. Някои от тях са плоски листоподобни паразитни червеи, други са кръгли червеи, трети са тении.
Плоските листоподобни паразитни червеи наподобяват пиявици, впити на едно място, като единственото, което правят е да се хранят и да снасят яйца. Животното, което има зрял листoподобен червей, се нарича първичен домакин. Животното, което има ларвите, се нарича вторичен домакин, например охлюви. Вътре в охлюва малката ларва преминава през етапи на развитие, които отговарят на потребността на паразита, така да се каже, „да прескача” от животно на животно, докато отново достигне първичния домакин. Това може да се промени, тъй като имунитета е намалял. Синкрометърът открива, че вместо един, специфичен охлюв, могат да се използват много охлюви като вторични домакини. Намаления имунитет позволява на паразитите да намират кратки пътечки, понеже бдителността на имунната система е изченала.
Хората преминават през ранно детство, детство, юношество и зряла възраст, за да се размножат и отново да достигнат до ранно детство. Всичко това с една-единствена цел: да оцеляват и да процъфтяват. Нашите паразити оцеляват с нас, но как ще процъфтяват зависи от нашето здраве. Те не могат да виреят добре, когато сме здрави. В природата, по-малко здравото животно съдържа най-много паразити.

При наличие на обилна, питателна храна и чиста вода за животните, паразитите не превземат животното-домакин. Но ако храната е оскъдна, а източника на вода е претъпкан с други животни, тяхното общо здравословно съсътояние се влошава и паразитите започват да виреят в тях. Недоброто здраве и паразитизмът вървят ръка за ръка.
Кръглите червеи много приличат на подземните червеи, само че нямат крака или средство за предвижване. Кръглия червей просто се извива и сменя няколко пъти обвивката си, докато се превърне в зрял организъм. Нашите най-често разпространени кръгли червеи са стронгилоиди и филарии (дълги, тънки влакна) като кърлежите. Котките са се научили да изплюват своите глисти, като се хранят с трева. Малките кученца, също, се учат да се хранят с „кучешка трева”, за да заплетат своите стомашни глисти и да ги изплюят. Но хората, при цялата им интелигентност, изглежда не правят нищо, за да контролират своите паразити.
Синкрометърът показва, че всички ние, още от ранно детство, приютяваме яйца и ларви на глисти, които по-късно променят обвивката си. Тези червейчета, твърде мънички, за да се забележат, ни причиняват пристъпи, екземи, простуда и други детски заболявания.
Паразитите дори могат да живеят в други паразити. Те имат свои собствени бактерии и вируси. И поне една бактерия, салмонелата, има свои частици, подобни на вирус.
Вирусите ни причиняват варицела и заушка, херпес вирусни инфекции тип 1 и 2, ентеровирусни инфекции, аденовисрусни инфекции (простуда) и микобактериалния бацил, който причинява туберкулоза. Досега не сме забелязвали тези връзки, защото тези болести са широко разпрострени, а паразитите са толкова малки и безшумни.
Неодходима е особена интелигентност, за да заподозреш банални неща. Древните и примитивни общества са притежавали тази специална интелигентност. Защо евреите са изключили свинското месо от диетата си? Дали са забелязали, че пастирите на прасета често са страдали от епилепсия, кожна болест и други здравословни проблеми?
Съвременните американски жители също имат известна интелигентност, тъй като са забелязали, че пушенето на цигари често води до рак на белите дробове.
Стронгилоидите ни причиняват мигрена, те може би са причината за нашите пагубни привички, и поставят началото на всички тумори, както ще видим след малко. Кой проблем ще доведат със себе си зависи от това къде се установят и с какво ние, домакините, се храним.
Филариите са тънки като една-едничка копринена нишка, но много дълга, така че могат да се оплетат една в друга и да впримчат други клетки. Дирофиларията е още позната като кърлежа при кучетата. Тя е основния причинител на всички сърдечни болести. Тъй като нашия живот завършва най-вече заради сърдечни болести, отколкото заради нещо друго, трябва изцяло да насочим вниманието си върху кърлежа. Досега синкрометърът е открил, че той се намира не само в сърцето, но навсякъде, където имаме течности. Дори нашите очи имат малки нишки от филария, разтворени във флуидите. Гръдният кош със своите лимфни фоликули около белите дробове съдържа части от кърлежи. Коремът със своите перитонеални флуиди също съдържа кърлежи. Ако някои от тези частички от дирофилария успеят да напуснат имунната система и храносмилателни ензими, за да продължават да растат на дължина. Това е началната фаза на Лимфома на Ходжкин, но коремните туморни множества на не – Ходжкин, се причиняват от друг вид филария –Онхоцеркоза. Кърлежите са си спечелили място в нас като растат на дължина, дори вътре в червата, така че техните ясни, прозрачни, подобно на стъкло, нишки, са лесно различими.
Онхоцеркозата също си е извоювла територия. Нейните стадии се развиват в нашите венозни клапи, като ни причиняват сини верикозни вени. Това води до малки твърди подкожни възелчета.
При животните наличието на чиста храна и вода определя дали те са пълни с паразити и обречени на кратък живот.
При хората отново храната и водата определят нашето здраве и дали сме богати на паразити и обречени на живот, изпълнен с малко енергия и много лекарства.
При хората замърсената храна и вода водят до отслабване на имунната система, така че паразитите могат да виреят.
Водата е породила тези критични депресанти на имунната система: PSB, бензин, азбест, азобои, тежки метали, моторни масла и радиоактивни елементи. Храната е породила същите депресанти, чрез обработката на храната, която използва същата замърсена вода, която е причина за всичко.
В резултат на това, в момента хората имат четири широкоразпространени плоски листоподобни паразитни червеи освен фасциолопсис: чернодробните паразитни червеи при овцете, белодробните паразитни червеи, панкреасните паразитни червеи и чернодробните паразитни червеи при хората. Не приемайте, че чернодробните паразитни червеи при овцете се намират само при овцете. Домакините могат да се сменят, когато имунната система е нарушена, така че ние можем да станем „случаен” домакин, както се нарича вече десетилетия наред. По-малко разпространени паразитни червеи стават все по-разпространени, като например, гастротилакс, който причинява кистична фиброза, синдрома на Даун, бъбречна поликистоза, три генетични заболявания. Echinostoma revolutum, паразитът, отговорен за всички случаи на инвалидност и Echinoporyphium recurvatum, един от нашите паразити, свързани с диабета, също са си извоювали място. Имате възможност да видите всеки един от тях, докато убивате паразити със силна програма, когато включва кратка диария. Вземете си силно фенерче и пазете пластмасови чаши и прибори в банята, както и луголов йод, така че да можете да видите собствените си паразити и да ги идентифицирате.
Рецептата за борба с паразитите, представена в по-ранните книги, е най-добрата рецепта за убиване на плоски листоподобни паразитни червеи. Тя представлява комбинация от обвивки на черни орехи (все още зелени), листа от пелин и карамфил, счукани още докато са пресни. Процедурата, описана в по-ранните книги, е бавна и лесна за изпълнение, като помага на тези, които трябва да внимават с нови форми на лечение. Ако нямате опит с билките, в началото трябва да опитате с малка доза и постепенно да достигнете до дозите, които наистина дават резултат.

Билките са нашия най-голям дар на планетата! Те нямат само една активна съставка, която убива паразит, бактерия или вирус. Те имат много активни съставки. Принципът да се извлича една основна съставка и създаването на нейно „сестринско” химично вещество (аналог, производна), е много погрешна. Една активна съставка, като например, 1-аскорбинова киселина, има свои „сестри” заедно със себе си в природата!
Силата на билката не зависи толкова от количеството активни съставки, които ядете. Силата се увеличава много повече, когато поемате всички нейни „сестрински” компоненти, което означава цялата билка. Шипките на розата имат много повече сила от 1-аскорбинова киселина. Синкрометърът показва, че няколко ядки или малко шипки от роза могат да постигнат много повече от обикновени капсули германий или чист витамин С.
Поради тази причина и защото билките ви принадлежат, бидейки вашето единствено истинско съкровище, аз съм избрала билки, там, където е възможно, за да се обезпаразитите, убивайки бактерии и вируси, и за да поддържате здравето си. Това е като допълнение към електронните и други процедури, които се срещат по-нататък.

Популярни публикации