20 февруари, 2011

ЛЕЧЕНИЕ С ЙОД
Медицинските учебници съдържат няколко съществени части от невярна информация относно най-важния елемент - Йод, който може би е причинил повече човешки страдания и смърт от двете световни войни взети заедно. Dr. Guy Abraham
Съвременната ситуация изисква ние сами да открием в самото начало на 21 век, че е нужно спешно преустройство на медицината, не само на основната алопатична, но и на всички клонове и алтернативи. Мисленето е обединено около извода, че по-голямата част от хората днес са болни от хронично отравяне. Това Доктор Доналд Милър е не само от факта, че прилива на токсични химикали се увеличава и се натрупва в нашите клетки и кръвни потоци, увреждайки ни физиологически, емоционално и психически, но също е и от очевидния спад в качеството на храните, които се консумират, и в съдържанието на основни хранителни вещества в тях. Йодът е прекрасен пример, в днешния свят последното нещо, което бихте искали да ви липсва е йода.
Йодът присъства във всички органи и тъкани на организма.
Ние може дебатираме относно оптималната доза, но трябва бързо да стигнем до едно заключение, че йодът е абсолютно необходим за здрава щитовидна жлеза, а също и за здрави яйчници, гърди и простата. Освен голям риск за рак на гърдата при жени с недостиг на йод, има убедителни доказателства за това, че йодния дефицит увеличава също риска и от рак на щитовидната жлеза. Това са само няколко от причините да започнете да се интересувате от йода.
С напредване на възрастта повишеното токсично излагане води до необходимост за всички от повече, не по-малко, йод, защото той има много специфични защитни реакции срещу няколко популярни отрови като флуорид, бромид и в по-малка степен помага за премахването на оловото и живака от тялото. Д-р Себастиано Вентури, в "Еволюция на диетичните Антиоксиданти”: Ролята на йода, обяснява ясно, че йодът е важен антиоксидант и апоптоза-индуктор с анти-туморно и анти-атеросклеротично действие. Когато се добави йод ще видите увеличена антиоксидантна активност и функция на имунната система.
Йод, Рак и фиброкистозни заболявания. Няколко проучвания са показали връзка между ниската доза йод и фиброкистозната болест на гърдите (FDB), както при жени така и при лабораторни животни.
Д-р Дейвид Дери казва: "Разтворът на Лугол е воден разтвор на йод, използван от медиците вече 200 години. Една капка (6,5 мг в една капка) от Луголовия разтвор ежедневно във вода, портокалов сок или мляко, постепенно ще премахне първата фаза на развитие на рака, а именно, фиброкистозна болест на гърдата, като така не могат да се развият нови тумори. Той също така ще убие анормални клетки плаващи из тялото в отдалечени от тумора места. Разбира се, този подход, както изглежда, действа и при рак на простатата, защото рака на простатата е подобен на рака на гърдата в много отношения. Всъщност, това вероятно ще помогне при повечето видове рак. Също така високи дози йод са необходими при възпален рак на гърдата. Както добре знаем, големите дози от интравенозна йод са безвредни, което ме кара да се чудя, какъв ефект ще има това върху развитието на рака."
Тъй като липсата на йод води до повишена йодна опасност за щитовидната жлеза, индивидите с недостиг на йод от всички възрасти са по-възприемчиви към радиационно- индуциран рак на щитовидната жлеза.
Йодът играе ключова роля в елиминиращата система на организма чрез предизвикване на апоптоза, така наречената програмирана клетъчна смърт, което е от жизненоважно значение, защото този процес има съществена роля за растежа и развитието, а също и за унищожаването на клетките, които представляват заплаха за целостта на организма, такива като раковите клетки и клетките, заразени с вируси.
При жените с гуша (видима, не-раково уголемяване на щитовидната жлеза), поради дефицита на йод било установено, че страдат три пъти повече от рак на гърдата.
Високият прием на йод е свързан с по-малка заболеваемост от рак на гърдата, както и ниската доза с по-висока заболеваемост от рак на гърдата.

Доктор Доналд Милър младши

Йодът е много важен основен нутриент по отношение на здравето и лечението на хората. Така че, йодът е важен през целия живот, а тези, които имат недостиг на йод страдат от голямо разнообразие от заболявания (включително и рак), но тази минерална следа е трудно да се проследи назад във времето. Йодът се приема и разглежда като много важен елемент, толкова много, че до преди 20 години рутинно е добавян към хляба като добавка.
Точно колко вероятен е йодния дефицит при рака? В едно проучване, 60 пациенти с рак (различни видове) бяха подложени на тест с йодно натоварване и беше измерено количеството, отделено с урината. При всичките 60 пациенти беше установен сериозен недостиг на запаси от йод в тялото и при някои голям излишък на бром. В най-добрия случай отделянето е само 50% от приетото количество и в най-лошия само 20% (това означава, че се запазват много високите 80%). Хора, това са доста сериозни цифри. Сто процента от рака на тези страдащи хора се дължи на недостиг на йод! Искам да ви уверя, че проблемът е широко разпространен, " пише д-р Робърт Роуен.
60 милиона японци консумират средно дневно 13,8 мг първичен йод и те са една от най здравитенации, благодарение на общото благосъстояние и статистиката на рака.

Йодът се среща в малки количества в някои соли, но здравните органи не вземат под внимание, че по-голямата част от йода изчезва, докато седи на кухненската маса. В Съединените щати 45% от американските домакинства купуват сол без йод и през последните три десетилетия хората, които използват йодирана готварска сол са намалили потреблението си от нея до 65%. Американците са по-малко консумиращи йод, докато в действителност те се нуждаят от много повече.

Антисептикът Йод
Йодът е несъмнено най-добрия антибиотик и най-доброто антивирусно и антисептично средство на всички времена.

Д-р Дейвид Дери
Антисептичните свойства на йода се използват за стерилизиране на всяка повърхност и материали в болниците. Йодът е отличен микробицид с широк спектър на действие, което включва почти всички важни, свързани със здравето микроорганизми, като чревни бактерии, чревни вируси, бактериални вируси, гъбички и протозоа кисти. [v] Минималният брой на молекули йод, необходими за унищожаване на една бактерия, варират според вида. За H. influenzae количеството беше изчислено на 15000 молекули йод за клетка. Когато бактериите са третирани с йод, неорганичният фосфат се повишава и потреблението на кислород от клетките незабавно спира.
Макар че йодът убива всички едноклетъчни организми, като например изброените, той не се използва за вътрешна употреба от съвременните лекари при борба с вътрешните инфекции, което, разбира се, е голяма грешка. Д-р Дери казва, че йода е ефективен "при стандартни патогени, като стафилококите, но също така той има много широк спектър на действие, малко странични ефекти и никакво развитие на бактериална резистентност." Някои от лекарите съобщават, че е отличен за лечение на мононуклеоза.ЛИЦЕТО ПОД ШАПКАТА МОЖЕ БИ СИ ТИ

Външните причини за заболяванията са много и включват: замърсяването на околната среда чрез химикали, които тровят храната, водата, въздуха и почвата: недостига на различни елементи в храната в резултат на несъвършените селскостопански методи и неправилното хранене; наследствените фактори, които влияят на метаболизма; натрупването на токсини, дължащо се на неспособността на тялото да преработи или изхвърли отпадъчните продукти по обичайните канали – червата, бъбреците, кожата и белите дробове; прекомерната употреба на лекарства с или без рецепта; електромагнитното замърсяване от изкуствени източници като високоволтовите електропроводи, мобилните телефони и антенните кули, компютрите и телевизионните екрани, водните легла и електрическите одеяла.