КАК ДА ЗАРЕДИМ ВОДАТА И ХРАНАТА СЪС СЛЪНЧЕВА ЕНЕРГИЯ

Не е нещо ново да се използва слънцето за енергизиране на храната и водата. Преди векове древните египтяни са поставяли на слънце инкрустирани с бижута купи с ароматизирани масла, храна, вода и лекарства, за да може слънцето да увеличи силата им. В Индия до наши дни съществува сложна система за слънчева терапия, при която хората лежат в оцветена вода, изложена на слънчева светлина.
Можем да подобрим здравето си и да коригираме цветовия си дисбаланс, като пием слънчева вода. Когато водата е стояла на слънце в чаша с определен цвят, тя ще получи концентрираната сила на тази цветова вибрация и може да бъде използвана за лечение. Затова, когато избираме цвета на съда, ще бъдем в състояние да определим и лечебните качества на слънчевата вода в него. Енергизирането на водата се улеснява и от факта, че в наши дни цветното стъкло печели все по-голяма популярност. По магазините могат да се намерят много красиви сини, червени, жълти и зелени стъклени съдове, които са подходящи за тази цел. Много от съвременните производители бутилират вода, напитки, лосиони, кремове и масла за баня в сини или зелени стъкленици, тъй като това прави продуктите им много по-привлекателни. Въпреки това те вероятно не знаят как цветовете влияят на вкуса, качеството и свежестта на продуктите. Когато вие сами излагате на слънце водата, която ще пиете, можете съзнателно да използвате цветовете, които ще са ви от полза. Ще забележите, че животните предпочитат да пият вода, която е заредена със слънчева енергия и че домашните любимци често пият директно от чешмата. За домашното ви животно ще е полезно да пие филтрирана вода, която преди това е била енергизирана.
За целта използвайте само чиста изворна вода. Когато купувате бутилирана вода, търсете надпис бутилирана при извора. Чешмяната вода не е за предпочитане, защото в нея са добавени много химикали. Можете да използвате бутилка от цветно стъкло или да обвиете бутилка или друг съд с цветен целофан. Оставете съда за 30–60 минути на слънце. Не е задължително съдът да бъде напълно огрян, важно е да бъде изложен на естествена слънчева светлина. Водата може да бъде държана в хладилника за ден или два, но за да извлечете максимален ефект, най-добре е да я изпиете още същия ден. Използвайте стъклени бутилки вместо пластмасови, тъй като стъклото е естествен продукт, който позволява на слънчевите лъчи да проникнат в съдържанието, без да се разсеят.
Когато решите да подобрите цветовия си баланс със слънчева вода, първо се уверете, че водата е чиста. След като сте я енергизирали според нуждите си, пийте я всеки ден в продължение на седмица или докато почувствате, че сте възвърнали хармонията си. Ако се нуждаете от повече от един цвят, редувайте стъклениците с различно обагрена слънчева вода. Първия ден пийте вода с един цвят, втория с друг и т. н.
От магнитните цветове (червен, оранжев, жълт, червено-лилав) може да пиете пълна водна чаша, но от електрическите (зелен, син, индиго, лилав) не повече от половин чаша, и то на малки глътки.
Можете да използвате допълващите се цветове, ако имате реакция на пренасищане от определен цвят. Тези цветове са различни от стандартния модел, тъй като използвам цветно колело с осем сектора – седемте цвята на дъгата и червено-лилавото – а не с шест. Виновен е Исак Нютон, който е разделил спектъра на седем, вместо на шест цвята, като е включил индиговия. За да допълним колелото, трябва да добавим червено-лилавия като смес от синьо и червено.
ЧЕРВЕНИЯТ е допълващ на СИНИЯ
ОРАНЖЕВИЯТ е допълващ на ИНДИГО
ЖЪЛТИЯТ е допълващ на ЛИЛАВИЯ
ЗЕЛЕНИЯТ е допълващ на ЧЕРВЕНО-ЛИЛАВИЯ
Водата, която е енергизирана с различни цветове, може да бъде използвана по много начини.
Червен
Пийте при липса на енергия или когато ръцете или краката ви са сини. Една пълна водна чаша ще ви помогне при анемия и ишиас, ще повишите кръвното ви налягане. Не използвайте: ако сте свръхактивни, имате проблеми със сърцето, високо кръвно налягане или разширени вени. Също и ако имате гневен темперамент, който червеният цвят може да стимулира прекалено много.
Оранжев
Използвайте при отпусната мускулатура, при астма или кашлица с храчки, треска, проблеми в храносмилането, болезнена менструация, проблеми с бъбреците и колит. Лекувайте абсцеси и пришки с енергизирана в оранжево дъждовна вода, тъй като това е процес на извличане. Оранжевият цвят е тонизиращ и подсилва имунната система, затова пийте такава вода когато сте уморени, стресирани или просто се нуждаете от малко повече енергия.
Жълт
Жълтата енергия подпомага потока на жизнени флуиди и стимулира далака, панкреаса и бъбреците. Има пречистващ ефект и премахва затлачванията, особено запека. Енергизираната в жълто вода стимулира ума и пречиства мисленето, намалява загубите на паметта, затова е добре да пиете жълта вода преди изпити, интервюта, преговори или лекции.
Тюркоаз и зелен
Тези цветове имат успокояващи и отпускащи качества. Тюркоазеното е ярко и освежаващо, затова е добре да го използвате за освежаване на уморен ум или когато искате да се разхладите. Зеленото е добро успокоително на нервите и е особено полезно в периоди на емоционален стрес или шок. Облекчава настинките на главата, високата температура и невралгията.
Син
Един от най-полезните цветове слънчева вода е синята. Тя е чудесен лечител. В наше време можете да намерите много сини бутилки по магазините и е добре в шкафчето с лекарства да държите една с прясно енергизирана вода. Синьото успокоява, охлажда и намалява температурата. Пийте по три пъти на ден, когато имате някакви проблеми с телесната температура като горещи вълни или треска. Чудесно лекарство за промивка и компреси при порязвания, разтягания, ухапвания, изгаряния или обриви. Синята вода е благоприятна при проблеми с носа, ушите или очите. Гаргарата със синя вода има невероятно силно въздействие при възпалено гърло. Накиснете два памучни тампона в синя слънчева вода и ги поставете върху клепачите си за успокояване на възпалени или изморени очи. Пийте на малки глътки половин винена чаша на ден преди ядене, ако имате колики или киселини, при проблеми с бъбреците или разстройство.
Индиго
Успокоява възпалени, уморени или зачервени очи. Поставете кърпа, напоена с индигова вода, върху челото си при главоболия и мигрени. Пийте такава вода за успокояване на организма или след прекалено излагане на слънце. Използвайте слънчева вода с индигов цвят при възпалено гърло, ако синята е била прекалено слаба за проблема ви.
Червено-лилав
Пийте такава вода на малки глътки при проблеми с кожата, особено когато е прекалено суха. Използвайте и като лек стимулант при липса на енергия.



Популярни публикации